Koffiebonen

Ze zijn er in zoveel verschillende soorten, smaken en vormen: koffiebonen. Koffiebonen hebben een eeuwenoude geschiedenis en ze komen vanuit verschillende landen uit verschillende continenten.
Samen met water en thee staat koffie in de top van meest gedronken dranken ter wereld. En dat is niet voor niets, want je kunt enorm variëren met de verschillen smaken, sterktes en soort koffies. Waar je in de ene kop koffie aroma’s van chocolade ontdekt, proef je in een ander bakkie weer zoete vruchten. Houd je van sterkere koffie met een pittig karakter, dan kies je koffiebonen met een hoge intensiteit. Tenzij je liever een mild kopje koffie drinkt met een lage zuurgraad.

Om erachter te komen welke koffiebonen écht bij jou passen, ontdek je met behulp van het koffiebonenfilter in de webshop.

Welke koffiebonen heb ik nodig?

Dat hangt af van een aantal belangrijke factoren.

Intensiteit

Hoe sterk je koffie is wordt aangegeven met een schaal van 1 tot 12. Hierbij is 1, door een kortere branding, zeer zacht en 12 erg intens, omdat de koffiebonen langer gebrand zijn. Sterkere koffies zijn geschikter voor espresso’s en cappuccino’s.

Smaken in de koffie

Houd jij van zoete tinten of van kruidige aroma’s? Of toch liever een kop koffie met een zuurtje? Je kunt eenvoudig kiezen welke smaken en geuren bij jou passen.

Arabica of Robusta?

Er zijn twee soorten verkoopbare koffiesoorten: 100% Arabica koffiebonen en een blend met Robusta en Arabica? Omdat alle koffiebonen in de winkel Arabicabonen bevatten, wordt het aangegeven als een percentage Arabicagehalte. Lees er meer over in onze blogs.